Parkinson Yaşam Ormanı Hastalara “Nefes” Oluyor

 Parkinson Yaşam Ormanı Hastalara “Nefes” Oluyor
Okunuyor Parkinson Yaşam Ormanı Hastalara “Nefes” Oluyor

İzmir’de başlatılan “Parkinson Yaşam Ormanı” projesi kapsamında Parkinson hastaları hem hareket kısıtlılığı getiren hastalıklarıyla mücadele hem de doğaya katkıda bulunmak için birçok ilde ve yurt dışında fidan dikiyor.

İzmir’de başlatılan proje kapsamında, Parkinson hastalarının hem rahatsızlığının etkisini azaltmak hem de aynı hastalığı yaşayanlara nefes olmak için yaşam ormanı oluşturuluyor.

Parkinson’a bağlı hareket yavaşlığı, güçsüzlük, denge bozuklukları, el ve kollarda titreme sorunları yaşayan hastalar Parkinson Hastaları Derneği tarafından başlatılan “Parkinson yaşam ormanı” projesine katılarak hem doğaya hem hastalığın etkilerinin azalmasına destek oluyor.

Hastalıklarıyla mücadelede önem taşıyan egzersiz ve yürüyüşlerini fidan dikerek oluşturdukları ormanda yapmak isteyen hastalar, bu rahatsızlığı taşıyan taşımayan herkesi fidan dikmeye çağırıyor.

Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe, belli bir bölgede orman oluşturmak yerine dünyanın her yerine ağaç dikilmesini hedeflediklerini ve Parkinson ormanını hep birlikte büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Paylaş